Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Zaterdag 1 juli fietstocht langs onderduikadressen in Oosterwolde en Noordeinde

Fietsliefhebbers die een route willen rijden langs Joodse onderduiklocaties op de Noordwest-Veluwe kunnen zaterdagmiddag 1 juli 2023 hun hart ophalen. Voor hen wordt er een jubileumfietstocht van ongeveer 20 km georganiseerd, die om ca. 13.00 begint bij Museum Sjoel Elburg, Graaf Hendriksteeg 2 in Elburg. Parkeren kan op het Schootsveld.

De Fietsgids Joodse onderduiklocaties op de Noordwest-Veluwe (2020) is verkrijgbaar in Museum Sjoel Elburg. De gids bevat twee fietsroutes vanuit Museum Sjoel Elburg. Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Museum Sjoel Elburg organiseren we op zaterdag 1 juli 2023 een fietstocht langs onderduikadressen in Oosterwolde en Noordeinde. 

 

  • Op meerdere locaties zal een interessant verhaal worden verteld!
  • Bij de familie Dekker (Gelderse Sluis 1 en 2, Noordeinde ) wordt alvorens de terugtocht te ondernemen koffie/thee met Elburger Brok genuttigd. 
  • De start van de tocht vindt plaats bij Museum Sjoel Elburg omstreeks 13.00 uur. Op deze manier schenkt Museum Sjoel Elburg aandacht aan de Joodse geschiedenis van de Noordwest-Veluwe. 
  • Deze georganiseerde fietstocht gebeurt op eigen risico. Museum Sjoel Elburg stelt zich niet aansprakelijk voor schade en/of verlies/diefstal van eigendommen tijdens de fietstocht.
  • De tocht gaat niet door bij regen en/of stormachtige wind.
  • Inschrijven kan via een e-mail info@sjoelelburg.nl of in Museum Sjoel Elburg. De deelname is gratis.