Lezing Otto de Bruijne over “Lichtdragers”

Visioenen van de profeten Ezechiël en Zacharia. Tegen een gitzwart decor gloort het licht van herrijzenis en hoop - zo zien de schilderijen van Otto de Bruijne er uit. Ezechiël als de profeet van de somberte, Zacharia meer van de hoop. Tijdens zijn lezing vertelt De Bruijne er gepassioneerd over.

Lees verder

Deur blijft dicht tot en met 20 april

Wegens de aanhoudend zorgwekkende coronasituatie heeft het kabinet besloten om de lockdown tot en met dinsdag 20 april 2021 voort te zetten. Dat betekent dat Museum Sjoel Elburg tot die datum gesloten is. Op de persconferentie van 13 april wordt een besluit genomen over de periode na dinsdag 20 april.

Lees verder

Tot en met 30 maart 2021 nog dicht

We hadden het anders gehoopt, maar moesten tot onze teleurstelling horen dat de lockdown aanhoudt. Dat betekent dat Museum Sjoel Elburg tot en met dinsdag 30 maart 2021 is gesloten in verband met de door de Rijksoverheid afgekondigde maatregelen om het nog altijd rondwarende coronavirus een halt toe te roepen.

Lees verder

Blij met suppoosten

De weken vliegen voorbij en het coronavirus waart helaas nog rond. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, blijft Museum Sjoel Elburg gesloten tot en met dinsdag 2 maart 2021. We hopen dat het tij spoedig zal keren en we weer aan de slag kunnen in ons mooie museum.

Lees verder