De onderduik van de kleine Freddie

In de zomer van 1943 duikt de tweejarige joodse peuter Freddie Schijveschuurder uit Amsterdam onder bij Pieter en Wytske de Graaf-van der Wielen op Zuiderzeestraat 145 in het Gelderse Oldebroek. Bep de Waard-Ruijs reconstrueerde de onderduikgeschiedenis van de kleine Freddie, die uiteindelijk de oorlog overleeft op een onderduikadres in Heerenveen.

Lees verder

Penningmeester nodig binnen bestuur Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg

Binnen het bestuur van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg is een vacature voor penningmeester. De penningmeester is samen met de overige bestuursleden verantwoordelijk voor het beleid en bestuur van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg en primair verantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting. De penningmeester:

Lees verder

We gaan weer open!

We gaan weer open! Maar eerst worden de steigers verwijderd die nu om ons museum staan, omdat vaklui groot onderhoud aan ons monumentale pand pleegden en we het van binnen en buiten grondig hebben schoongemaakt. Woensdag 9 juni openen we onze deuren en ontvangen we u graag in ons museum.

Lees verder

Schenking chanoekia

Museum Sjoel Elburg kreeg dezer dagen een mooie chanoekia als schenking aangeboden. De chanoekia was eigendom van mevrouw Irmgard M. Brose, in leven wonend te Sittard, die bij testament de schenking bepaald heeft. Mevrouw Brose was met haar ouders gevlucht voor de Russen uit Breitenstein, in het oosten van Duitsland.

Lees verder