Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Fractie ChristenUnie Gelderse Staten bezoekt Museum Sjoel Elburg

Woensdag 24 mei 2023 bracht de ChristenUnie-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland een bezoek aan de vestingstad Elburg en werd ook Museum Sjoel Elburg aangedaan. Het CU-bezoek werd onthaald met koffie/thee en cake en kreeg tijdens de uitvoerige rondleiding alle ins en outs te horen over Museum Sjoel Elburg.

Namens de fractie waren aanwezig: voorzitter Dirk Vreugdenhil en de statenleden Freek Rebel en Marieke van de Beek. Fractievolger Maarten van der Velde, fractie-assistent Rinske den Hertog en Teunie van de Stouwe (pr en communicatie) maakten het gezelschap compleet.

Jubileum
Voorzitter van het bestuur van Museum Sjoel Elburg Jan Swager, vice-voorzitter Gerard van der Velde en bestuurslid Maarten Clement stelden het bezoek uit de provinciehoofdstad Arnhem op de hoogte van het activiteitenprogramma van Museum Sjoel Elburg ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan. Zij onderstreepten het belang van Museum Sjoel Elburg voor de gehele maatschappij door naast de vaste expositie en de wisseltentoonstellingen bijeenkomsten te organiseren met een educatief karakter: gastlessen voor scholieren, groepsrondleidingen en lezingen voor doelgroepen van alle leeftijden.

Vrijwilligers
Namens de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg was Rijk van de Poll aanwezig, die de bezoekers kon attenderen op het feit dat Museum Sjoel Elburg al vijftien jaar lang drijft op louter vrijwilligers.

Behalve de permanente expositie werd ook de tentoonstelling ‘De ondergang van Abraham Reiss’ van Jeroen Krabbé bekeken.