Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Winnaars kleurplaten

In de afgelopen zomer kon de bezoeker van de tentoonstelling ‘Rendez-Vous’ met werk van Jip Wijngaarden met een kleurplaat naar huis gaan. Na vele maanden kon de jury de balans opmaken. Vier inzendingen vielen in de prijzen: die van Gerrie Broekhuis, Debora de Jong, Anne Uitslag en Wiesje Verbruggen.

Deze zomer was in Museum Sjoel Elburg een tentoonstelling te zien met werk van Jip Wijngaarden. Toen Jip op school zat, won zij een kleurplaatwedstrijd. De prijs was een excursie naar Engeland – het feit dat zij deze wedstrijd won, ligt aan de basis van haar werk als kunstenares. Dit verhaal was de reden dat Museum Sjoel Elburg een kleurplaat liet afdrukken van het schilderij ‘Rendez-vous amoureux’ – in zwart-wit nagetekend door Tom Bergstra.

Een viertal inzendingen vonden wij zo mooi, dat wij ze met een prijs hebben beloond. Achtereenvolgens zijn dat Gerrie Broekhuis, Debora de Jong, Anne Uitslag en Wiesje Verbruggen. Anne Uitslag liet haar inzending vergezeld gaan van een uitleg. Hartelijk dank voor jullie inzending. We hopen jullie ook in de toekomst te mogen begroeten op onze tentoonstellingen.

Anne Uitslag-Keizer

Anne Uitslag-Keizer uitleg

Debora de Jong

Wiesje Verbruggen

Gerry Broekhuis-Leusink