Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Vrijwilligers bedankt voor hun inzet

Vele tientallen vrijwilligers van Museum Sjoel Elburg werden maandagmiddag 12 december tijdens een bijeenkomst in de Bakkersmolen in Elburg in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar. Een aanwezige reageerde als volgt: ‘Mooie opkomst, gezellige sfeer en iedereen kon met elkaar in gesprek gaan.’

Nadat 2021 in een lockdown werd afgesloten, mocht ons museum vanaf eind januari de deuren weer openen. Eerst aarzelend, maar inmiddels beweegt het aantal bezoekers dat de weg naar Museum Sjoel Elburg weet te vinden zich in de goede richting. Zo mocht de tentoonstelling ‘Rendez-Vous’ van Jip Wijngaarden dit jaar in een grote belangstelling verheugen.

Attentie
Na twee jaar was het weer mogelijk een eindejaarsbijeenkomst voor vrijwilligers te organiseren. De waardering van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg en het Algemeen Bestuur werd onderstreept met een attentie, die in dankbaarheid werd ontvangen.

Feestelijk jaar
De voorzitter van het Vriendenbestuur, Han Schenau, en de voorzitter van het Algemeen Bestuur, Jan Swager, vertolkten in hun uitnodiging het gevoelen dat ‘we er naar uitzien om ook in 2023 het verhaal van het joodse leven in Elburg en in de ‘provincie’ door te vertellen. We hopen dat dit vanwege het vijftienjarig bestaan van Museum Sjoel Elburg een feestelijk jaar wordt. Graag doen we daarbij opnieuw een beroep op uw tijd en enthousiaste inzet’, schrijven ze. Want zoveel is wel duidelijk: zonder de bijdrage van al die vrijwilligers, voor of achter de schermen, kan het verhaal van de Sjoel niet verteld worden.