Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Wandelconcert ook naar Sjoel

Op zaterdag 30 november 2019 heeft het laatste wandelconcert plaats in de serie The Spirit of Place. Het publiek bezoekt het Nationaal Orgelmuseum, Museum Elburg, de Grote Kerk, en neemt ook een kijkje in de Sjoel.

In The Spirit of Place wordt het verhaal dat met een plek is verbonden aan muziek gekoppeld. Geelvinck Muziek Musea organiseerde met Brisk, Camerata Trajectina en Musica Amphion succesvolle wandelconcerten in zes steden. Drie acteurs vertellen en wandelen met het publiek van plek naar plek, waar bijpassende muziek klinkt. Bekijk hier het eerste wandelconcert in 2016.

De serie voor de komende twee jaar gaat helaas niet door, er is onvoldoende subsidiegeld binnengekomen. Maar met de bijdrage van een privéfonds dat anoniem wil blijven, is er op 30 november nog één wandelconcert in Elburg, het allerlaatste van de serie The Spirit of Place.

Hanze
De Hanze was een samenwerkingsverband van steden en handelaren. Er waren Hanzesteden in Duitsland, Nederland, België, de Baltische Staten, Noorwegen en Polen. De handel bestond uit zout, granen, vis, hout, wijn, bier, dierenhuiden en laken. Elburg is één van de achttien Hanzesteden van Nederland. In dit vestingstadje ligt heel veel moois maar een paar passen van elkaar. Het publiek bezoekt het Nationaal Orgelmuseum, Museum Elburg, de Grote Kerk, en neemt ook een kijkje in de Sjoel.

De muziek die daarbij past
Op het kleurrijke Leeflangorgel van het Orgelmuseum speelt Pieter-Jan Belder Bach, Buxtehude en Reicken, muziek uit de Hanzesteden Lübeck en Deventer. In het 15e-eeuwse Agnietenconvent, nu Museum Elburg, speelt Brisk muziek van Dufay, Obrecht en Clemens uit de Hanzestad Brugge, en nieuwe muziek van Rob Zuidam en Toek Numan. Camerata Trajectina zingt in de Grote of Sint Nicolaaskerk de lof van Sint Nicolaas, de beschermheilige van de zeelieden, maar ook 17e-eeuwse liedjes over de vis en de visvangst. Het blijft overigens nog even afwachten of en wat er in Museum Sjoel Elburg ten gehore wordt gebracht…

Kaartverkoop
Er is een ochtend- en een middagronde, om 11.00 uur en om 14.30 uur. Kaartjes kosten € 45,-, of € 35,- met museumkaart. Voor € 17,50 kan er een luncharrangement worden bijgeboekt in Restaurant De Haas. Klik hier voor meer informatie.