Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Wall of Fame

Enige tijd geleden kreeg het secretariaat een mailtje van Carla Keijzer, communicatiemedewerker van de Museumvereniging. Ze vroeg of Museum Sjoel Elburg wilde meewerken aan een heel bijzonder project, te weten de productie van een Wall of Fame, bestaande uit 35 gefilmde portretjes van vrijwilligers, die actief zijn bij musea, verspreid over heel Nederland. Dit i.v.m. het feit dat de Museumkaart 35 jaar bestaat.

Natuurlijk wilde Museum Sjoel Elburg meewerken (!) en na enig overleg werd de naam van onze jonge vrijwilliger David Evertsen doorgegeven.

Op vrijdag 30 september jl. verscheen een filmploeg uit Amsterdam ten tonele, bestaande uit Esther van Lune (productie), Hidde van Warmerdam (regisseur) en Sander Roeleveld (cameraman) .

David was inmiddels telefonisch geïnstrueerd omtrent ‘ z’n focuspunt’ oftewel David moest wel bezig zijn met een bepaalde klus. David is echter zeer breed in zetbaar: suppoost, beheerder, techneut en tentoonstellingbouwer. Deze laatste activiteit is gefilmd: David richt de maquette van de tentoonstellingszaal in en controleert later het resultaat op zaal. De opnamen verliepen perfect!

Nu is het even afwachten wanneer de Museumvereniging de Wall of Fame online zet.