Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Openingstijden rond Kerst en Oud en Nieuw

Ons museum is open op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag en maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Kerst zijn we dicht. Let op: op zaterdag 24 december 2022 en op zaterdag 31 december 2022 (Oudjaarsdag) sluit Museum Sjoel Elburg de deur om 13.00 uur


Museum Sjoel Elburg is gevestigd in de voormalige synagoge van Elburg –een Rijksmonument- en vertelt als museum de geschiedenis van joden in Elburg en de provincie. Dat gebeurt door middel van een permanente expositie en jaarlijks drie aan het jodendom gerelateerde wisseltentoonstellingen. Het museum biedt een historisch perspectief voor een belangwekkend en actueel thema: integratie en verdraagzaamheid. Hoe werd er in het verleden aangekeken tegen minderheidsgroepen? Hoe leefden de joodse en niet-joodse Elburg naast en met elkaar?

Behalve de permanente expositie is tot en met 7 januari 2023 de boeiende en inspirerende wisseltentoonstelling ‘Kleuren van de ziel – verrast door de Joodse mystiek’ te zien, van theoloog en kunstenaar Ruud Bartlema.

In 2023 bestaat Museum Sjoel Elburg vijftien jaar, een reden om extra uit te pakken, om te beginnen met de wisseltentoonstelling ‘Fré Cohen, grafisch kunstenaar’, van 13 januari tot en met 29 april 2023, klik hier voor meer informatie.

Houd deze website in de gaten wat betreft onze volgende jubileumactiviteiten.