Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Vijf weken dicht en ondertussen…

Voor de derde keer sinds maart dit jaar moeten we de deuren van ons museum sluiten. Tot en met dinsdag 19 januari 2021 is Museum Sjoel Elburg dicht in verband met de door de Rijksoverheid afgekondigde maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen.

Van 13 maart tot 1 juni was Museum Sjoel Elburg gesloten vanwege de “intelligente lockdown” – we waren blij en dankbaar dat we per 1 juni weer bezoekers mochten ontvangen, uiteraard in een setting van coronabeperkende maatregelen. Van 18 november tot en met 29 november volgde opnieuw een sluiting. Na de laatste sluiting was de tentoonstelling “Vermoorde kunst” nog even te zien; op 10 december werd de nieuwe wisselexpositie “Lichtdragers” geopend, met schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas. Het is jammer dat Museum Sjoel Elburg zo kort na de opening van “Lichtdragers” weer dicht moet, maar de bestrijding van het coronavirus maakt dit noodzakelijk. En we begrijpen dat. “Gelukkig is er ook na 19 januari nog volop gelegenheid om “Lichtdragers” te bezoeken. Ik hoop dat de bezoekers ons museum dan weer weten te vinden”, reageert de voorzitter van Museum Sjoel Elburg, Jan Swager.

Lezingen Otto de Bruijne
Intussen is de lezing van kunstenaar Otto de Bruijne op woensdag 16 december gecanceld. Op 7 april 2021 geeft hij om 11.00 en 15.00 uur lezingen, beide zijn intussen volgeboekt. Er kan dus helaas niet meer gereserveerd worden. We gaan de mogelijkheden onderzoeken of we ergens na de lockdown extra lezingen van Otto de Bruijne kunnen inplannen. We proberen u tussentijds te informeren over wetenswaardige zaken van ons museum. Dus neemt u af en toe een kijkje in onze etalage: de website en de sociale media.