Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Tentoonstelling Lichtdragers officieel geopend

De expositie “Lichtdragers” met schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas -tot en met 28 augustus 2021- is 10 december 2020 officieel, en vanwege corona in klein verband, geopend. De opening van de tentoonstelling is te volgen via de Facebookpagina van de Lokale Omroep Elburg (LOE).

De schilderijen van Otto de Bruijne (1949) laten visioenen zien van de profeten Ezechiël en Zacharia. Zij traden op als lichtdragers tijdens en vlak na de ballingschap van het volk Israël in Babel. De keramische kandelaars, menora’s, chanoekia’s en lichttorens van Heather Douglas (1949) zijn eveneens lichtdragers. Zij bieden de mogelijkheid om licht te verspreiden.

Lezingen
Op woensdag 7 april 2021 geeft Otto de Bruijne om 11.00 uur en om 15.00 uur een lezing. Beide lezingen zijn intussen volgeboekt. Er kan dus helaas niet meer gereserveerd worden. Het bijwonen van deze lezing is gratis. Wel moet de entreeprijs voor het museum worden betaald. In verband met de beperkte ruimte is vooraf aanmelden noodzakelijk. Houd u er te allen tijde rekening mee dat activiteiten zoals lezingen in verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus mogelijk niet kunnen doorgaan. Kijk voor het volledige en actuele nieuws op www.sjoelelburg.nl.

Museumwinkel
In onze museumwinkel zijn keramische weken van Heather Douglas te koop. Een deel van de geëxposeerde werken van Otto de Bruijne is opgenomen in ‘De visioenen van Yechezkel verbeeld’ (€ 7,50) en van de werken van Zacharia is het boek ‘Licht in de nachten van Israël’ (€ 14,50) te koop. Samen voor € 20,00. Deze publicaties zijn in de museumwinkel te koop.

Vooraf aanmelden
Museum Sjoel Elburg kunt u veilig bezoeken, aanmelden is verplicht via info@sjoelelburg.nl. We handhaven de coronavoorschriften overeenkomstig die van de Rijkoverheid, het RIVM en de veiligheidsregio’s. Graaf Hendriksteeg 2, 8081 CH Elburg; www.sjoelelburg.nl; T: 0525 685564.