Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

TV Gelderland bezorgt Sjoel € 1.000

16 augustus 2011

Het TV programma Zomer in Gelderland is op dinsdag 16 augustus vanuit Elburg uitgezonden. Een team van vrijwilligers onder leiding van coach Marien Pruis kon duizend euro winnen voor een goed doel als zij drie opdrachten succesvol zouden uitvoeren. De opdracht was een decor van de Elfstedentocht inclusief stempelpost na te bouwen,  het Friesch volkslied te spelen en tijdens de uitzending tenminste 150 mensen op de Loswal te verzamelen.

Tijdens de live uitzending die om zes uur ’s avonds begon, stond een menigte van naar schatting 500 mensen te kijken. Veel Elburgers hadden aan de oproep gehoor gegeven en stonden zelfs in Elfstedenuitrusting te kijken. Maar liefst vijf schaatsers uit Elburg die een Elfstedenkruisje hebben gewonnen, waren in schaatskleding aanwezig. Het decor was prachtig, evenals het Friese volkslied. Ook marathonschaatser Jan Maarten Heideman was speciaal voor de uitzending naar Elburg gekomen. Dus kon presentatrice Angelique Kruger aan het eind van de uitzending de cheque van 1.000 euro overhandigen aan de coach van het team van Elburg.

Coach Marien Pruis vertelde in de uitzending dat zijn team unaniem voor het Joods museum Sjoel Elburg als goed doel had gekozen. Het geldbedrag wordt besteed aan de uitbreiding van het museum.  Ook penningmeester Peter Coenen van de Sjoel is de hele dag in touw geweest. ’s Morgens met een interview voor Radio Gelderland en ’s avonds in de live TV uitzending met het verhaal van de Joodse onderwijzeres Anna Shapira.

Kijk voor de uitzending op http://www.omroepgelderland.nl/web/Zomer-in-Gelderland-2011/Elburg-3.htm