Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Elburg in de race voor erfgoedprijs

1 augustus 2011

Het TV programma Een Vandaag heeft een reportage uitgezonden over Elburg vanwege de nominatie van Elburg voor de Nationale Erfgoedprijs 2011. Er zijn onder andere opnamen vertoond uit Sjoel Elburg als voorbeeld van het behoud van cultureel erfgoed. 

Willem van Norel en Henk Hulst namens de Botterstichting hebben verteld hoeveel moois in Elburg bewaard is gebleven. Er zijn opnamen gemaakt op de nieuwe botterwerf, vanaf de toren van de St. Nicolaaskerk, in de stad en in museum Sjoel Elburg. Ook een van de juryleden is in Elburg geïnterviewd.

De gemeente die in haar beleid de meeste aandacht besteed aan het behoud van erfgoed wint een bedrag van 25.000 Euro. Elburg is genomineerd samen met Alkmaar, Apeldoorn, Borsele, Hellevoetsluis, Leeuwarden, Venlo, Westerveld en Winterswijk.

Volgens de jury zetten steeds meer gemeenten hun erfgoed in om de plaatselijke identiteit te versterken. In totaal dingen 34 gemeenten mee voor een nominatie.  De winnaar wordt in het najaar bekendgemaakt. Waar en wanneer de uitreiking plaatsvindt is nog niet bekend.

Kijk voor de uitzending op www.eenvandaag.nl programma gemist, 1 augustus 2011.