Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Sjoellezing Jan Brokken: 5 maart 2020

Op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg verzorgt de bekende schrijver Jan Brokken op donderdag 5 maart 2020 de lezing ‘Het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.’

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas, de directeur van Philips Litouwen Jan Zwartendijk, een manier om duizenden joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Transsiberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen joden in een bijzonder meeslepend en ontroerend boek.

Les in moed
Tijdens de lezing vertelt Brokken over een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven. Met “Baltische zielen” schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met “De Kozakkentuin” en “De rechtvaardigen” bewees hij zich als een verteller van formaat.

Hartelijk welkom!

Datum: Donderdag 5 maart 2020, aanvang 19.30 uur.
Toegang: Gratis. Vanwege de kosten wordt er na afloop een collecte gehouden.
Plaats: Ichthuskerk, Vrijheidsstraat 1 te Elburg, parkeren kerkplein Ichthuskerk of Aldi.