Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Open Joodse Huizen: zaterdag 2 mei 2020

Ken je het verhaal van Anna Schapira, de joodse vrouw die in zeker opzicht aan de wieg van Museum Sjoel Elburg stond? En van de familie Vecht, de vroegere bewoners van het huis aan de Beekstraat, waar jarenlang een huisartsenpraktijk gevestigd was?

Zaterdag 2 mei kun je de levensverhalen van deze en andere joodse Elburgers horen vertellen in de huizen waar ze tot in de Tweede Wereldoorlog woonden.

Jubileumjaar
Vanwege het bijzondere jubileumjaar 75 jaar bevrijding is het thema van Open Joodse Huizen dit jaar ‘Terugkeer en Bevrijding’ - dat dat lang niet voor alle Elburgse joden werkelijkheid werd, zal helaas in sommige verhalen ook duidelijk worden.

Huis van Verzet
Behalve Open Joodse Huizen zal er ook een Huis van Verzet zijn: in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Beekstraat wordt daarover verteld.
Het programma zal met een wat officiële opening beginnen om 10.30 uur in het huis van de Familie Hutten, Beekstraat 38. Het volledige programma zal in maart bekend zijn. Volg daarom onze website en andere uitingen, klik hier voor OJH in Nederland.