Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Sjoel Elburg start met cursussen

Elburg, 21 september 2010 – Dit najaar start museum Sjoel Elburg met het organiseren van cursussen voor het publiek. De eerste cursus bestaat uit drie lesavonden en gaat over het onderwerp ‘De betekenis van de Tora in het Jodendom’. De cursus staat onder auspiciën van de Vrienden van de Sjoel.

De Tora vormt de basis voor het Jodendom. Maar wat is Tora eigenlijk? In de christelijke traditie wordt Tora meestal vertaald met ‘wet’. Dat is echter niet de meest correcte weergave van het begrip Tora. De cursisten krijgen uitgebreide informatie over de inhoud van Tora en  zullen dan ontdekken dat het om meer gaat dan om de eerste vijf boeken van de Bijbel.

De avonden worden gehouden op 28 september, 26 oktober en 30 november in het nieuwe Studie- en Documentatiecentrum van Sjoel Elburg, Graaf Hendriksteeg 2 en staan onder leiding van drs. Kees van den Boogert.  De cursus begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. De kosten zijn € 30,– inclusief consumpties en lesmateriaal. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven bij de heer  J. Swager, Veldweg 2, Doornspijk, 0525-662272, of via de email vrienden@sjoelelburg.nl.

Op 25 november komt rabbijn Lody van de Kamp een lezing houden over hetzelfde onderwerp. Deze avond wordt gehouden in Rehoboth aan de Bloemstraat 18 en begint om 19.30 uur.