Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Scholen weer welkom in de sjoel

Met ingang van 1 juli 2020 heet Museum Sjoel Elburg scholen weer van harte welkom. Ons museum is geschikt voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en voor alle groepen van het voortgezet onderwijs.

Maak kennis met het dagelijkse leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg woonden: het is een unieke ervaring. Bekijk in onze filmzaal de korte documentaire over joods Elburg, stap daarna de sjoel binnen en sta uitvoerig stil bij de maquette (schaal 1:10) van de synagoge. In de negen monitoren er omheen vertelt opperrabbijn Jacobs over het interieur, de gebruiken en rituelen in de synagoge. Onder de vrouwengalerij bevindt zich de schatkamer – de vitrine met kostbare voorwerpen waaronder de Thorarol. Maar er is meer. Naast de vaste opstelling organiseert Museum Sjoel Elburg jaarlijks boeiende wisseltentoonstellingen die gerelateerd zijn aan het joodse leven. Shalom!

Het museum heeft lesmateriaal beschikbaar. Dit bevat informatie over joods leven in de mediene (provincie) in het algemeen en in Elburg in het bijzonder. Leerlingen krijgen ook informatie aangeboden over de joodse godsdienst en cultuur.
Klik hier voor meer informatie.