Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Regels rond bezoek aan Museum Sjoel Elburg

Op donderdag 19 november 2020 gaat ons museum weer open. Uiteraard gebeurt dat onder de voorwaarden die de overheid stelt. U kunt niet spontaan naar het museum komen. Telefonisch reserveren is verplicht: 0525-685564.

Van harte welkom! Laat ons graag telefonisch weten wanneer u ons museum wilt bezoeken. U hoort dan meteen of dat mogelijk is. Indien nodig, krijgt u een alternatief aangeboden. Uw naam, telefoonnummer en het aantal personen met wie u komt, wordt genoteerd.

 

Bloktijden, hoe werkt het?
We hanteren bloktijden. Iedere 20 minuten kunnen vier nieuwe bezoekers het museum binnenkomen. Het maximumaantal bezoekers dat tegelijk aanwezig mag zijn, is zestien. Personen die tot één huishouden behoren, mogen met meer dan vier mensen komen, maar in de planning wordt bewaakt dat er niet meer dan zestien bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn. Het kan zijn dat u een andere bloktijd dan gewenst wordt aangeboden, of dat een deel van de personen van het huishouden bij de volgende shift ingedeeld wordt. In deze planningsopzet is de richttijd dat u in het museum kunt zijn ongeveer vijf kwartier. Houd u daar alstublieft rekening mee.

 

Anderhalve meter afstand houden

 • Wanneer u buiten nog even moet wachten, houdt u natuurlijk 1,5 meter afstand van andere mensen. Ook bij het na elkaar binnenkomen is dat een voorwaarde. En zeker in ons kleine museum geldt: houd in alle omstandigheden de zo belangrijke afstand!
 • Na binnenkomst vraagt de vrijwilliger of u één van de verschijnselen verkoudheidsklachten, loopneus, keelpijn, koorts of lichte hoestklachten hebt. Zo ja, dan zijn wij genoodzaakt u niet binnen te laten.
 • Wanneer een bezoek verantwoord is, ontsmet u uw handen met de daarvoor gereedstaande middelen.
 • De betaling voor uw bezoek vindt plaats met uw museumkaart of met uw bankpas. Wanneer u tassen of andere spullen bij u heeft, krijgt u een sleutel van een kluiskastje om de spullen daarin op te bergen.

 

Routing in het museum staat zoveel mogelijk vast

 • Na het afrekenen kunt u naar de garderobe en eventueel het toilet, u kunt uw spullen in een kluiskastje doen en u gaat in de filmzaal zitten.
 • Als de vier nieuwe bezoekers een plekje ingenomen hebben, start de vrijwilliger de film. Na afloop gaat u, op 1,5 m afstand van andere bezoekers, naar de museumzaal. Ook daar is 1,5 meter afstand noodzakelijk. Dit bewaakt u zelf. Zo nodig maakt de vrijwilliger u erop opmerkzaam.
 • De maximaal zestien bezoekers die binnen kunnen, zijn verdelen zich over de drie ruimten: het hoofdmuseum, de vrouwengalerij en de wisselexpositieruimte. Bij het wisselen van een ruimte houdt u rekening met andere bezoekers die van ruimte willen wisselen.
 • De lift naar de wisselexpositieruimte kan in deze omstandigheden niet gebruikt worden. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

 

Voorschriften

 • In de museumruimte zijn ontsmettingsmiddelen aanwezig die u nodig hebt om de luisterhoorn die u wilt gebruiken te ontsmetten. We raden u dringend aan die te gebruiken! 
 • Een aantal gesproken teksten is via YouTube te beluisteren, zodat u geen luisterhoorn vast hoeft te houden. De link staat vermeld bij de zuiltjes.
 • Na ongeveer vijf kwartier verlaat u het museum. U meldt zich af (ter bewaking van het maximumaantal bezoekers). De sleutel van het gebruikte kluiskastje legt u op de balie bij de vrijwilliger.
 • Wanneer u naar buiten gaat, kan het zijn dat er bezoekers staan te wachten. Ook dan weer geldt: houd afstand.

 

We gaan er vanuit dat u instemt met deze bepalingen, die we hanteren in het belang van uw gezondheid en die van andere aanwezigen.