Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Twee weken dicht en daarna…

Hoewel ons museum in verband met de coronamaatregelen tot en met 18 november tijdelijk is gesloten, gaan we door met de voorbereidingen van de expositie die na de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’ te zien zal zijn.

Nadat ons museum van 13 maart tot 1 juni gesloten was in verband met de coronacrisis, waren de vaste collectie en de wisseltentoonstelling ‘Vermoorde kunst’ de afgelopen maanden toch geopend voor het publiek. Velen hebben een bezoek gebracht en Museum Sjoel Elburg is – gezien de omstandigheden - tevreden en dankbaar over de opkomst. Na 18 november zal ‘Vermoorde kunst’ nog even te zien zijn: tot en met 28 november in Museum Sjoel Elburg, en in het Noord-Veluws Museum tot en met 29 november.

Lichtdragers
Van 10 december 2020 tot en met 17 april 2021 organiseert Museum Sjoel Elburg de tentoonstelling ‘Lichtdragers’ met schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas.

De schilderijen van Otto de Bruijne laten visioenen zien van de profeten Ezechiël en Zacharia. Zij traden op als lichtdragers tijdens en vlak na de ballingschap van het volk Israël in Babel en Jeruzalem.

De keramische kandelaars, menora’s, chanoekia’s en lichttorens van Heather Douglas zijn eveneens lichtdragers. Zij bieden de mogelijkheid om licht te verspreiden.