Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Per 19 november weer open

Donderdag 19 november 2020 opent Museum Sjoel Elburg weer de deuren voor het publiek. Dan zal tot en met zaterdag 28 november in de sjoel de expositie ‘Vermoorde kunst’ nog te zien zijn. Er is dus nog een kans deze unieke tentoonstelling te bezichtigen.

Sinds maart organiseren Museum Sjoel Elburg en het Noord-Veluws Museum in Nunspeet de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’. De bezoeker krijgt te maken op een verzameling kunst, gemaakt door joodse kunstenaars die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. In Elburg hangt werk van het kunstenaarsechtpaar Mommie Schwarz en Else Berg – het Noord-Veluws Museum presenteert ruim honderd schilderijen, aquarellen, grafiek en tekeningen uit belangrijke particuliere verzamelingen en uit verschillende museale collecties, van tal van Nederlands-joodse kunstenaars die door de nazi’s werden omgebracht. In het Noord-Veluws Museum is ‘Vermoorde kunst’ tot en met zondag 28 november te zien.

Reserveren en/of aanmelden
Nu Museum Sjoel Elburg donderdag 19 november 2020 weer opengaat, heeft u nog anderhalve week de tijd om ‘Vermoorde kunst’ te bezichtigen. Welkom! Uiteraard kunnen bezoekers bij ons terecht onder de voorwaarden die de overheid stelt. Telefonisch reserveren is verplicht: 0525-685564. Klik hier voor informatie over uw bezoek in coronatijd.

Lichtdragers
Van 10 december 2020 tot en met 17 april 2021 organiseert Museum Sjoel Elburg de tentoonstelling ‘Lichtdragers’ met schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas. Intussen blijft de vaste expositie van Museum Sjoel Elburg, los van de wisseltentoonstellingen, toegankelijk.