Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Rabbijn Jacobs spreekt in Elburg

Rabbijn Jacobs spreekt in Elburg
Elburg – Op maandag 11 februari 2008 komt Hoofdrabbijn Binyomin Jacobs van het Inter provinciaal Opperrabbinaat naar Elburg om daar te spreken over het onderwerp “De plaats van de synagoge in het Joodse leven”. In verband met de verbouwing van de voormalige synagoge tot een Joods museum vindt de bijeenkomst plaats in het gebouw Rehoboth aan de Bloemstraat 18 in Elburg.

De lezing begint om 19:30 uur en is voor iedere belangstellende toegankelijk. De zaal aan de Bloemstraat is geopend vanaf 19:00 uur. De avond eindigt omstreeks 21:30 uur. De lezing van de rabbijn is een initiatief van de Stichting Vrienden Synagoge Elburg die zich ten doel stelt het toekomstige Joodse museum op allerlei manieren te ondersteunen. Er wordt geen toegangsprijs geheven; wel bestaat de mogelijkheid om het werk van de Vriendenstichting met een vrijwillige bijdrage te ondersteunen.

Rabbijn Jacobs, lid van het comité van aanbeveling van Sjoel Elburg, is een gepassioneerd spreker die zijn gehoor bijzonder weet te boeien. In februari 2006 hield hij een vurig pleidooi voor het behoud van Joods cultureel erfgoed in de Veluwse vestingstad ter gelegenheid van de presentatie van de plannen om te komen tot een tweede Joods historisch museum in Nederland. De Vriendenstichting is zeer vereerd met de positieve reactie van de rabbijn op haar uitnodiging om in Elburg te komen spreken.