Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Nieuwbouw verloopt volgens plan

De opening van de uitbreiding van museum Sjoel Elburg op 13 juni 2012 komt niet in gevaar. Bij de verbouwing van het naastgelegen pand stuitten de bouwers op een veel  dikkere betonnen vloer dan was voorzien.  Door de inzet van extra werkkrachten heeft de aannemer deze vertraging inmiddels ingelopen. 

Direct  na het bekend worden van de toekenning van de provinciale subsidie is aannemer Prins Bouw BV uit ’t Harde begonnen met een grootscheepse verbouwing van het pand grenzend aan de voormalige synagoge in de Graaf Hendriksteeg in Elburg. In feite lag het bouwplan al geruime tijd te wachten op het verlossende bericht, zodat de bouwfirma voortvarend aan de slag kon.  Het verwijderen van een dikke betonnen vloer in het oude pand bleek wel een tegenvaller  te zijn.

Volgens planning zal de oplevering van de verbouwing inclusief de doorgang naar de oude synagoge ruim voor de opening op 13 juni 2012 gereed zijn. De laatste week  voor de opening moeten nog veel kleine werkzaamheden en een grote schoonmaak worden gedaan. Daarom heeft het bestuur besloten het museum Sjoel te sluiten voor het publiek van dinsdag 5 juni tot en met de openingsdag woensdag 13 juni 2012.

Op donderdag 14 juni 2012 is het museum inclusief de nieuwe uitbreiding weer voor het publiek geopend. Dan is ook de nieuwe tentoonstelling van Jip Wijngaarden te zien.
Elburg, 24 april 2012