Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Museum Sjoel Elburg zoekt bestuursleden

Museum Sjoel Elburg werkt met een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit tien personen die elk een eigen verantwoordelijkheid hebben. Op korte termijn zoekt Museum Sjoel Elburg twee bestuursleden die met enthousiasme willen meewerken aan de bestendiging van ons museum op de lange termijn.

In haar monumentale synagogegebouw in de vestingstad Elburg wil Museum Sjoel Elburg een zo breed mogelijk publiek informeren en inzicht verschaffen in de sociale, economische en culturele geschiedenis van de joodse gemeenschap te Elburg en in de mediene (provincie). Dit gebeurt onder het motto ‘zien leidt tot gedenken, gedenken tot doen’.

Als aanvulling op ons bestuur komen we graag in contact met:
- Een algemeen bestuurslid, wiens taak het voornamelijk is om vergaderingen te notuleren en namens het bestuur afgevaardigde te zijn naar een overkoepelend overlegorgaan van Elburger musea.
- Een tweede voorzitter met interesse in erfgoed/historie/cultuur en met een netwerk in de culturele sector. Ervaring met werken op museaal regionaal niveau is een pré.
Van de bestuursleden vragen wij:
- affiniteit met de identiteit van Museum Sjoel Elburg
- woonachtig in Elburg of regio is een pré
- creativiteit en daadkracht

De bestuurder ontvangt voor de werkzaamheden geen beloning. Het bestuur vergadert tien avonden per jaar.

Reageren? Voor meer informatie over ons museum verwijzen wij naar de website: www.sjoelelburg.nl. U mag zich verder laten informeren over de functies door de secretaris van het bestuur, de heer W. Schenk (tel. 06-051663875). Wij ontvangen uw sollicitatiebrief graag. U kunt uw motivatie en cv per e-mail sturen naar info@sjoelelburg.nl, t.a.v. de heer J. Swager, voorzitter van het bestuur.