Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Film presentatie dichtbundel

Aan de muur in Museum Sjoel Elburg hangen vijf brieven die Clara Asscher-Pinkhof (1896-1984) vanuit concentratiekamp Westerbork schreef. Met de typemachine.

“Mijn oma had een sterke drang tot schrijven”, vertelt Naomi Betzer-Langer, kleindochter van Clara Asscher-Pinkhof, tijdens haar bezoek aan Elburg, waar ze 13 februari 2020 het eerste exemplaar van de dichtbundel “Een en al liefde” kreeg aangeboden. “Haar typemachine nam ze mee naar Westerbork en Bergen-Belsen. Schrijven redde haar leven.” Frans Sellies maakte een film van de presentatie van de dichtbundel.

De brieven van Clara Asscher maken deel uit van de tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet”, die tot en met 14 maart te zien is in Museum Sjoel Elburg. Om daarna plaats te maken voor de expositie “Vermoorde kunst”, die van 25 maart tot en met 20 september 2020 voor het publiek te zien zal zijn.

De dichtbundel “Een en al liefde” is een uitgave van Museum Sjoel Elburg en voor € 14,50 te koop in de museumshop van Museum Sjoel Elburg en verschillende boekhandels.