Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Museum Sjoel Elburg met STERspotje op TV

Museum Sjoel Elburg met STERspotje op TV
Vanaf zaterdag 3 oktober 2009 is Museum Sjoel Elburg twee weken lang op TV te zien in een STER spot van het Veluws Bureau voor Toerisme. De 10 seconden durende spot wordt in totaal 65 keer uitgezonden in het zogenaamde cultuurblok van de STER op de publieke zenders. Het is voor het eerst dat een museum uit Elburg zich zo op de TV presenteert.

Het idee om de promotie van Elburg, van de Veluwe en van museum Sjoel Elburg professioneel aan te pakken kreeg een jaar geleden vorm tijdens een overleg op het gemeentehuis van Elburg. Het Veluws bureau voor Toerisme stelde de gemeente Elburg voor allebei de helft van de kosten te dragen om via TV cultureel Elburg op de kaart te zetten. Het nieuwe museum Sjoel is gekozen als speerpunt van deze campagne.  Het spotje vestigt de aandacht op het nieuwe museum voor Joods leven en verbindt begrippen als Elburg, de Veluwe en een bezoek aan het museum aan elkaar.

Het tijdstip van uitzenden, vlak voor en tijdens de herfstvakantie, is speciaal gekozen. In de zomer bezoeken al heel veel toeristen Elburg en de Veluwe. De rustige herfstperiode leent zich juist heel goed voor een bezoek aan een museum. Elburg heeft de toerist wat dit betreft veel te bieden. In het Agnietenklooster is Museum Elburg gevestigd, er is een orgelmuseum en een smederijmuseum en volgend jaar wordt de botterwerf geopend.

Sinds de opening van museum Sjoel Elburg in de zomer van 2008 zijn er meer dan 17.000 bezoekers geweest. Sjoel Elburg organiseert ook stadswandelingen en  voorziet in lesbrieven voor het basis- en voortgezet onderwijs.