DinsdagĀ t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Miniconcerten met joodse muziek tijdens Vestingval

In de Tweede Wereldoorlog werd veel componisten het zwijgen opgelegd vanwege hun joodse afkomst of verzet. Hun muziek werd verboden. Tijdens Vestingval organiseert Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg een tweetal miniconcerten van het Leo Smit Ensemble dat een aanstekelijk programma joodse muziek laat horen, op vrijdag 17 mei 2024.

De Leo Smit Stichting doet onderzoek, vertelt over componisten, maakt bladmuziek toegankelijk en laat vergeten muziek weer klinken. Samen met musici, programmeurs, onderzoekers en luisteraars geven ze componisten hun rechtmatige plaats in de muziekgeschiedenis terug. Muziek moet tot klinken worden gebracht. De Leo Smit Stichting stimuleert de uitvoering van werken van vervolgde componisten, maar neemt zelf ook de verbreiding van het repertoire ter hand.

Dit jaar biedt de Stichting Vrienden Museum Sjoel een tweetal miniconcerten aan tijdens Vestingval Elburg 2024 met repertoire van vervolgde componisten uit de Tweede Wereldoorlog, uitgevoerd door Eleonore Pameijer en Irene Maessen.

Datum: 17 mei 2024
Twee dezelfde voorstellingen van circa 1 uur om 19:00 en om 20:30 uur
Locatie: Kapel Agnietenklooster
Muzikanten: zangeres Irene Maessen en fluitiste Eleonore Pameijer

Het duo brengt werk van onder andere Leo Smit, Mordechai Gebirtig, Ilse Weber en Maurice Ravel ten gehore. Werk van joodse componisten vertolkt in het Hebreeuws, Nederlands en Jiddisch. Maessen en Pameijer hebben voor deze miniconcerten tijdens Vestingval een aanstekelijk programma joodse muziek samengesteld. Irene Maessen (zang) en Eleonore Pameijer (fluit) spelen al geruime tijd samen, onder andere in concerten van de Leo Smit Stichting.

Om de avond voor meer mensen toegankelijk te maken en omdat we kunst graag laagdrempelig houden zijn er twee kortere voorstellingen. Kies zelf welk tijdstip het beste past. De toegang is gratis en een ieder is van harte welkom!