Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Sjoel in de ‘Verhaal van Gelderland Podcast’

In Elburg woonde rond 1700 een joodse gemeenschap, die in de negentiende eeuw toestemming kreeg om een sjoel - een synagoge - te bouwen. Dit gebouw doet nu dienst als museum. René Arendsen gaat voor de nieuwe aflevering van de ‘Verhaal van Gelderland Podcast’ op bezoek bij Museum Sjoel Elburg.

De ‘Verhaal van Gelderland Podcast’ is terug met een gloednieuw seizoen. In deze podcast reis je met presentator René Arendsen door het verleden van de provincie. In elke aflevering bezoekt hij een museum, spreekt hij met een expert en behandelt hij een thema en tijdvak uit de Gelderse geschiedenis.

Jan Swager
In deze nieuwe aflevering gaat René op bezoek bij Museum Sjoel Elburg en spreekt hij met Jan Swager, tot eind vorig jaar voorzitter van Museum Sjoel Elburg. Arendsen en Swager bezoeken de oude sjoel en de joodse begraafplaats op de vestingwal. In deze aflevering van de podcast neemt historicus Jonn van Zuthem de luisteraar mee langs belangrijke ontwikkelingen van andere religieuze stromingen in de negentiende eeuw in Gelderland.

Elke week een nieuw verhaal
In de ‘Verhaal van Gelderland Podcast’ springt presentator René Arendsen met de luisteraars door de geschiedenis van Gelderland van de prehistorie tot nu. Je komt niet alleen meer te weten over de Gelderse geschiedenis, je ontdekt ook waar je dit verleden in de provincie kunt beleven. Elke woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering van deze podcast. Luisteraars kunnen het nieuwe seizoen vinden en beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud en via verhaalvangelderland.nl/podcast.

Erfgoed
Deze podcast is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland. Dit project wordt mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en is een initiatief van Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 240 Gelderse erfgoedorganisaties. Samen vertellen zij het Verhaal van Gelderland.