Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Lezing rabbijn Lody van de Kamp

Rabbijn Lody van de Kamp komt naar Elburg

Elburg, 9 november 2010

Op uitnodiging van de Vrienden van museum Sjoel Elburg verzorgt rabbijn Lody van de Kamp op donderdag 25 november 2010 een lezing over De centrale betekenis van de Tora in het Jodendom.  De lezing wordt gehouden in gebouw Rehoboth aan de Bloemstraat 18 in Elburg en begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om aan de rabbijn vragen te stellen.

Lody van de Kamp was als rabbijn aan verschillende orthodox-Joodse gemeenten verbonden. Zijn rabbinale opleiding volgde hij aan de Talmoedhogescholen in Montreux en Londen. Hij publiceert regelmatig. Zo verschenen van zijn hand de romans ‘Weeskinderen’ en ‘Oorlogstranen’. In zijn nieuwste roman ‘Alleen’ beschrijft hij de verwerkingsproblematiek van de Shoa en vragen rond het opbouwen van een nieuwe toekomst in Israël.

De lezing van rabbijn Van de Kamp maakt onderdeel  uit van de eerste publiekscursus die museum Sjoel Elburg heeft georganiseerd. Naast de cursisten zijn andere belangstellenden van harte welkom. De entree is gratis; wel is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage.