Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Interview in Lambertus

In verband met de presentatie van de documentaire MAZZEL TOV, verhalen over joods leven op de Noordwest-Veluwe is Bep de Waard - Ruijs dinsdag 22 november jl. geïnterviewd door Ruben van der Scheer van TV Gelderland. Het gefilmde vraaggesprek vond laatst de stijlvolle Lambertuskerk aan de Zuiderzeestraatweg, midden in Oldebroek.

Voor de documentaire zijn door onze ‘huiscineast’ Frans Sellies in de dorpskerk prachtige opnamen gemaakt, met name van de schuilplaats voor onderduikers in de toren. En Bep de Waard is dé verhalenverteller, verhalen over het joodse leven in Elburg maar meer nog over onderduik van joden op de Noordwest-Veluwe. Vandaar!

Maandag 28 november a.s. overhandigt Bep tijdens de eerste presentatie in zorgcentrum De Voord twee exemplaren van de documentaire: één aan gedeputeerde van Gelderland Josan Meijers en één aan de wethouder van de gemeente Elburg José Oosthoek.

MAZZEL TOV wordt tijdens Kerst in de Vesting 2016 (9 en 10 december a.s.) meerdere malen vertoond in Museum Sjoel Elburg. De entree bedraagt deze twee dagen slechts drie euro!
Zie voor de juiste tijden www.sjoelelburg.nl.

Op maandag 12 december a.s. volgt ’s middags in een besloten bijeenkomst voor de vrijwilligers van Museum Sjoel Elburg in café-restaurant De Haas nog een presentatie.

De boekenkist van Oosterwolde en andere bijzondere verzetsdaden op de Veluwe