Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Impressie van de bijeenkomst met de leden van de Club van Honderd

Het was een gezellige drukte, donderdagavond 21 september, toen de ontvangstruimte van de Sjoel zich vulde met een groep leden van de Club van Honderd, vrienden van Museum Sjoel Elburg. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een petitfour raakten de aanwezigen geanimeerd met elkaar in gesprek.

In de filmzaal heette Hennie Wijnne, plaatsvervangend voorzitter van het Vriendenbestuur, de aanwezigen hartelijk welkom. Zij sprak haar waardering en dank uit voor de betrokkenheid en steun van de leden van de Club van Honderd. Vanzelfsprekend stond zij ook stil bij het vijftienjarig jubileum van het museum dat dit jaar met een uitgebreid en gevarieerd programma wordt gevierd.

Lezing Max van Dam
Mevrouw Frederike Jeletich, conservator van de wisseltentoonstelling ‘Vastberaden en veelbelovend – Max van Dam, 1910-1943’ , gaf vervolgens een lezing over het leven en werk van de jonge joodse kunstenaar Max van Dam uit Winterswijk. Aansluitend verzorgde zij een inspirerende rondleiding bij het bezoek aan genoemde expositie, die een dag eerder officieel geopend was. In de rondleiding was er veel aandacht voor de tijd en de omstandigheden waarin de schilderijen, uit verschillende perioden van het korte leven van Max van Dam, gemaakt waren.

Exclusief
Een bijzonder moment tijdens deze exclusieve ‘preview’ was het kijkje achter de schermen van het Stedelijk Museum. In het depot bevinden zich twee werken van Van Dam die Jeletich graag aan de tentoonstelling had toegevoegd. Vanwege de slechte staat van onderhoud worden ze echter tot teleurstelling van Jeletich niet uitgeleend. Ze mocht ze wel komen bekijken. En zo werd ook ons een blik gegund op ‘Het stilleven met citroenen” en de eveneens schitterende landschapscompositie ‘Les tours de Carol’.

Catering
Na de rondleiding was er nog ruim gelegenheid om de onderlinge gesprekken voort te zetten en wel onder het genot van een hapje en een drankje. Als altijd was de catering bij het team van Marry van de Poll en de gastvrouwen Jennie Balk, Gertine Broekhuijsen en Greet van Oosten, in goede handen. De leden van de Club van Honderd die er de op deze avond niet waren, hebben heel wat gemist. (Tekst Harry de Jonge)
Word ook lid van de Club van Honderd! Klik hier voor alle informatie.