Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Hoog bezoek

Op uitnodiging van de burgemeester van Elburg, de heer F. de Lange, bezocht de ambassadeur van Israël, Zijne Excellentie Aviv Shir-On woensdag 11 januari jl. Museum Sjoel Elburg.

Na welkomswoorden van burgemeester De Lange en van de voorzitter van Museum Sjoel Elburg, de heer M. van Ledden, werd de ambassadeur rondgeleid in het museum. Tevens kreeg hij de gelegenheid de nieuwe tentoonstelling een ontmoeting met Israël, foto’s van Bobby Regensburg te bezichtigen. De jonge fotograaf kreeg ruimschoots de tijd om de zeer geïnteresseerde en enthousiaste ambassadeur te vertellen over zijn reis door Israël. Daarna maakte het gezelschap onder leiding van gids Willem van Dijk en onder toeziend oog van tal van beveiligers en politie een wandeling door de oude vesting. Natuurlijk kreeg ook de joodse begraafplaats de nodige aandacht. Het bezoek aan Elburg werd afgesloten middels een gezellig samenzijn in één van de plaatselijke restaurants.

De officiële opening van de fototentoonstelling een ontmoeting met Israël vond op donderdagavond 12 januari plaats!

Er was een feestelijk programma samengesteld met o.a. een optreden van leden van de klezmergroep Jottem uit Deventer. De ruim zestig aanwezigen, waaronder gedeputeerde van Gelderland, mevrouw Josan Meijers, en wethouder José Oosthoek van Elburg genoten zichtbaar van het gebodene: en werd - na het welkomswoord van de voorzitter - getoost op het nieuwe jaar, geluisterd naar de prachtige muziek en vanzelfsprekend werd de nieuwe tentoonstelling bewonderd ook nu met de nodige uitleg van fotograaf Bobby Regensburg.

Ambassadeur van Israel op bezoek in Elburg