Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Eigentijdse presentatie

Het heeft ‘even’ geduurd, maar eindelijk is het zo ver: op maandag 6 februari jl. heeft de heer Ernst Moetwil met hulp van onze vrijwilligers Reijer Spaan en David Evertsen ( en onder toeziend oog van secretaris Tom Bergstra) de twee langverwachte touchscreens geplaatst voor de grote vitrine, de zgn. schatkamer. We hopen dat dankzij deze moderne apparatuur er meer informatie over de voorwerpen in de vitrine op een eigentijdse manier aan de belangstellende bezoekers kan worden gegeven. Deze manier van presenteren is een voorbeeld van de herinrichting van de vaste opstelling in de vml. synagoge, die naar we hopen in 2018 plaats vindt.

Op het startscherm van de touchscreens staan twintig voorwerpen afgebeeld. Door deze afbeeldingen aan te raken, verschijnt de beschikbare informatie, bij het ene voorwerp meer, bij het andere nu nog wat minder. De inhoud van de touchscreens is namelijk nog niet volledig. In de loop van de tijd zullen er meerdere aanvullingen worden toegevoegd, bijvoorbeeld meer filmpjes e.d.

Het bestuur is de sponsoren zeer veel dank verschuldigd voor de financiële steun voor het project! Zonder die steun was dit zeker niet mogelijk geweest.

Sponsoren:

Stichting Vrienden Museum Sjoel Elburg
Rabobank Noord-Veluwe Dichterbijfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland
Stichting Vicarieën Elburg
Gemeente Elburg
Stichting Weeshuis der Hervormde Gemeente Elburg