Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Eredoctoraat voor Elburgse Maud

Elburgs ‘onderduikmeisje’ in Amerika onderscheiden

Maud Dahme-Peper, die als kind samen met haar zusje ondergedoken heeft gezeten in Oldebroek en in Elburg en zo de oorlog wist te overleven, is in Amerika onderscheiden met een eredoctoraat in de rechtsgeleerdheid van het College van Saint Elizabeth in Convent Station, New Jersey (USA).

Maud Dahme-Peper heeft haar eredoctoraat gekregen vanwege haar verdiensten als president van de New Jersey State Board of Education en haar inzet om het verhaal over de Holocaust en de genocide in Amerika te vertellen. Maud reist nog regelmatig met professoren en studenten uit Amerika naar Europa om concentratiekampen te bezoeken. Tijdens deze reizen neemt zij de onderduikadressen en tegenwoordig ook museum Sjoel Elburg altijd op in haar programma. Vanaf het begin heeft zij vanuit Amerika het museum van harte ondersteund.

Maud Peper is geboren in 1936 en heeft met haar overleden echtgenoot Hans Dahme vier kinderen en negen kleinkinderen gekregen.

Maud heeft een documentaire over haar leven gemaakt onder de titel ‘The hidden child’ (het onderduikkind), die op DVD is verschenen. De DVD is verkrijgbaar in museum Sjoel Elburg.

Het bestuur van museum Sjoel Elburg feliciteert Maud van harte met haar eredoctoraat.