Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Blije gezichten bij cursus Hebreeuws

Negen tevreden studenten van de cursus Bijbels Hebreeuws hebben maandag hun achtste certificaat ontvangen uit handen van hun docent mevrouw dr. A. van Veen-Vrolijk. De cursus behandelt Hebreeuwse werkwoorden en maakt de cursisten bekend met het vertalen van oude teksten waaronder enkele Psalmen. De docente werd in de bloemetjes gezet.

De cursus begint met uitleg over het Hebreeuwse alfabet, de grammatica, de geschiedenis en achtergronden van het oude Hebreeuws. Later leren student Bijbelteksten vertalen. De cursus vindt plaats onder auspiciën van de Vrienden van museum Sjoel Elburg en past in de educatieve doelstelling van museum. De Vrienden ondersteunen het museum door donaties, door als vrijwilliger dienst te doen als suppoost in het museum en door het organiseren van lezingen en cursussen.
De lessen worden gegeven door mevrouw Van Veen die Semitische talen en cultuur studeerde aan de Universiteit Leiden en archeologie aan de universiteit van Jeruzalem. Zij promoveerde op een onderzoek naar de oudste Sefardisch-Joodse vertalingen van het boek Ruth.
Informatie over nieuwe cursussen Bijbels Hebreeuws is verkrijgbaar bij de heer Huib Kuiper van de Stichting Vrienden van Sjoel Elburg via e-mail cursussen@sjoelelburg.nl. Er geldt een maximum van 20 deelnemers per cursus.