Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Colleges Elburg en Oldebroek op bezoek in Museum Sjoel Elburg

De colleges van B en W van de gemeenten Elburg en Oldebroek brachten dinsdagmiddag een bezoek aan Museum Sjoel Elburg. Zij waren uitgenodigd in het kader van het vijftienjarig jubileum van het museum. Tijdens het bezoek werd de Jubileumsjofar gepresenteerd en uitgereikt door Han Schenau, voorzitter van het vriendenbestuur.

Daarna leidde bestuursvoorzitter Jan Swager het gezelschap rond in het museum, waar onder meer de expositie ‘De ondergang van Abraham Reiss’ van Jeroen Krabbé werd bekeken. Vervolgens werd een moment stilgestaan op de Joodse begraafplaats op de Oosterwal en ten slotte hield historicus Bep de Waard-Ruys in een van de voormalige Joodse huizen, op Beekstraat 1, een kort exposé over de onderduikadressen in Elburg en Oldebroek in het bijzonder en de Noordwest-Veluwe in het algemeen. Beide colleges werden hartelijk bedankt voor hun belangstelling en hun onophoudelijke steun in de afgelopen jaren, waardoor Museum Sjoel Elburg kon uitgroeien tot wat het nu is.

Groepsfoto
Van links naar rechts op de voorgrond: Ben Engberts (wethouder gemeente Oldebroek), Lyda Sneevliet-Radstaak (wethouder gemeente Elburg), Tanja Haseloop-Amsing (burgemeester Oldebroek), Han Schenau (voorzitter Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg), Henk Wessel (wethouder gemeente Elburg), Liesbeth Vos-van de Weg (wethouder gemeente Oldebroek), Willem Krooneman (wethouder gemeente Elburg), Beerd Flier (wethouder gemeente Oldebroek) en Gerard van der Velde (tweede voorzitter bestuur Museum Sjoel Elburg).

Achter van links naar rechts: Harry de Jonge (secretaris Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg), Teun Breen (bestuurslid Museum Sjoel Elburg), Bertus Jeensma (wethouder gemeente Elburg), Jan Swager (voorzitter bestuur Museum Sjoel Elburg), Rijk van de Poll (bestuurslid Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg) en Alerieke van der Maat-Bosma (gemeentesecretaris gemeente Elburg).