Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog maakt Museum Sjoel Elburg blij met cheque

Gedeputeerde van de provincie Gelderland Peter van ’t Hoog maakt Museum Sjoel Elburg blij en dankbaar met een cheque van 17.750 euro. Het geld van deze cheque wordt aangewend voor de expositie ‘Vastberaden en veelbelovend. Max van Dam’ die gaat lopen van 20 september 2023 tot en met 27 januari 2024.

Max van Dam was een getalenteerde Joodse jonge kunstenaar die in Sobibor werd vermoord. De tentoonstelling over hem raakt aan de thematiek rond vrijheid en antisemitisme. Dat past binnen de kaders van het project Vrijheid van de provincie Gelderland, een reden waarom Museum Sjoel Elburg een subsidie aanvroeg.

Jan Swager, voorzitter van het bestuur van Museum Sjoel Elburg, kreeg de cheque uit handen van de gedeputeerde overhandigd. Hij vertelde de bezoeker uit Arnhem waar Museum Sjoel Elburg zich mee bezig houdt en wat de plannen voor de toekomst zijn. Uiteraard werd Peter van ’t Hoog ook op de hoogte gesteld van de feestelijkheden die rond het vijftienjarig jubileum van Museum Sjoel Elburg worden georganiseerd.

Peter van ‘t Hoog is sinds juni 2019 namens de ChristenUnie gedeputeerde bij provincie Gelderland. Hij is onder meer verantwoordelijk voor leefbaarheid en inclusiviteit, water, recreatie en toerisme, gebiedsagenda Veluwe op 1 en het programma Vrijheid.