Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Bestuurslid Sjoel wint prijs

17 oktober 2011 – Willem van Norel heeft de Prins Bernhard Cultuurprijs 2011 van de provincie Gelderland gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de tot de laatste plaats bezette raadszaal van Elburg in het museum kreeg Van Norel de bokaal uit handen van de Commissaris van de Koningin van Gelderland Clemens Cornielje.

De cultuurprijs voor geschiedenis wordt om de twee jaar uitgereikt. Van Norel kreeg de prijs voor zijn inzet om de stadsgeschiedenis van Elburg bij een breed publiek bekend te maken.  De geschiedenisleraar publiceerde onder meer over de geschiedenis van de Elburgse visserij, landbouw en kerkhistorie. De Commissaris van de Koningin vestigde speciaal de aandacht voor de betrokkenheid van Van Norel bij de totstandkoming van het Joods museum in Elburg. Willem van Norel behoort tot een van de initiatiefnemers van dit bijzondere museum, waarvan hij nu de vicevoorzitter is.

De feestelijke uitreiking van de cultuurprijs werd opgeluisterd door een prachtig gefilmd portret van Van Norel waarin hij vertelde hoe zijn belangstelling voor de geschiedenis door zijn beide grootvaders was opgewekt. Bij de prijs hoort vijfduizend euro en een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd kunstwerk. In de film lichtte de kunstenares toe welke artistieke elementen in het kunstwerk zijn vormgegeven.

Het bestuur van Sjoel Elburg feliciteert haar vicevoorzitter van harte met het verkrijgen van deze prestigieuze prijs.