Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Begin met documentaire Onderduik op de Noordwest-Veluwe

Museum Sjoel Elburg werkt aan een documentaire “Onderduik op de Noordwest-Veluwe”. De opnames zijn in volle gang. Tom Bergstra, Frans Sellies en Bep de Waard leveren een belangrijk aandeel in dit project, dat helemaal past in de herdenking van 75 jaar bevrijding, Gelderland Herdenkt en Veluwe Remembers.

Intussen heeft Jesse Moling (jeugdburgemeester van Elburg) de heer Dick Baas (Stichting Verscholen Dorp Vierhouten) geïnterviewd. Er zijn opnames gemaakt bij de strekdam. Ook zijn er wetsuits geleend van Lifetime-Sport/Veluwe Strandbad. Verder is in verband met de veiligheid hulp ingeroepen van KNRM-reddingsstation Elburg.

Leni Duyzend
Binnenkort wordt er gefilmd en geïnterviewd bij de familie Van de Streek aan de Hof ter Eekterweg in Oosterwolde. Saillant detail: hier werd het joodse meisje Leni Duyzend uit Amsterdam ondergebracht. Leny Duyzend was een klasgenote van Anne Frank en overleed eerder dit jaar. Daarna reist de ploeg af naar het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten voor een aantal spectaculaire beelden.