Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Projecten Museum Sjoel Elburg in het teken van Gelderland Herdenkt

Drie volgende tentoonstellingen van Museum Sjoel Elburg staan in het teken van 75 jaar bevrijding. Van 10 januari tot en met 18 maart 2020 is de educatieve tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet?” te zien. We volgen vijf mensen tijdens hun leven voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vervolgens is er in samenwerking met het Noord-Veluws Museum Nunspeet de expositie “Vermoorde kunst” (24 maart tot en met 20 september 2020) – een tentoonstelling van kunstwerken van Nederlandse joodse kunstenaars die zijn vermoord tijdens de Holocaust. En ten slotte, van 26 september 2020 tot en met 9 januari 2021, zijn in Museum Sjoel Elburg tekeningen te zien van Max van Dam (“Max van Dam, Maler komm’raus”). Deze joodse kunstenaar werd in 1943 vermoord in Sobibor.

Ook de tentoonstelling die tot en met 4 januari 2020 loopt, heeft te maken met de Tweede Wereldoorlog. De expositie “Minje. Een eerbetoon aan overleving” van de Amsterdamse kunstenaar Sam Drukker bestaat uit tien geschilderde portretten van joodse mannen die de Tweede Wereldoorlog nog bewust hebben meegemaakt, en uit zestien getekende voorstudies in inkt op papier. Al met al dus veel redenen om eens naar Museum Sjoel Elburg te komen!

Klik hier voor meer informatie over Gelderland Herdenkt.

https://www.gelderlandherdenkt.nl/