Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Workshops textielkunstenares Jackie Howard

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Sjier Hasjiriem verzorgt textielkunstenares Jackie Howard een aantal workshops in Museum Sjoel Elburg. De eerste workshop, 3 juli, was een succes. Er volgen er nog twee.

De deelnemers gaan aan de slag met materialen die kenmerkend zijn voor het werk van Howard. In eerste instantie wordt op de workshop een vel vezelmateriaal, fibertek, uit de losse pols met acrylverf beschilderd. Fibertek is een industrieel vezel wat onder meer in de bouwsector wordt gebruikt. Nadat de verf droog is geblazen met een föhn wordt het vel tussen bakpapier op de strijkplank gelegd. Onder de hete strijkbout voltrekt zich een wondertje. Het beschilderde fibertek sist en krult op en kan in de meest verrassende vormen transformeren. Fase twee is een beschilderd stuk fibertek als een boterham te beleggen met fluweel, organza, strikjes, garen en draden – ook hier voltrekt zich hetzelfde proces onder de strijkbout. Aan het eind van de avond keert iedereen met zelfgemaakte kunstwerkjes huiswaarts. Alle reden dus om een workshop te volgen bij Jackie Howard.

De volgende workshops zijn op: 10 juli en 21 augustus, van 14.00 tot 16.30 uur in Museum Sjoel Elburg. De kosten zijn € 40,- per persoon, plus de toegangsprijs tot het museum. In verband met de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@jackiehoward.nl, o.v.v. workshop MSE. U ontvangt dan aanvullende informatie.

Tom Bergstra maakte onderstaande foto’s op de eerste workshop van Jackie Howard op 3 juli 2019 in Museum Sjoel Elburg.