Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Werkbezoek van College en Raad Elburg

Op vrijdag 24 augustus jl. brachten leden van het College van B. en W. en de Gemeenteraad een werkbezoek aan Museum Sjoel Elburg. Dergelijke bezoeken zijn aan het begin van het ‘parlementaire’ jaar zo langzamerhand traditie.

Vanzelfsprekend zijn de politici met partners met alle egards ontvangen. Bij binnenkomst werden koffie/thee met een petitfour (met logo) uitgeserveerd. Voorzitter Swager heette de bezoekers van harte welkom en memoreerde vanzelfsprekend de genereuze financiële bijdrage van de gemeente Elburg aan project ‘fase 4’: uitbreiding, verbouw en herinrichting. Daarna gaf secretaris Bergstra uitleg over verbouw en met name over de herinrichting van de permanente tentoonstelling: er is nu meer aandacht voor het feit dat Museum Sjoel Elburg hét museum voor joods leven in de mediene wil zijn. Middels de introductiefilm, medienewand in entree, de nieuwe sfeervolle film op de zgn. oostwand en de herziene inhoud van de acht familiezuiltjes krijgt de geïnteresseerde bezoeker een goed beeld van de komst van joden naar Nederland en de vestiging in steden en dorpen op het platteland.

Na de toespraakjes konden de dames en heren op eigen gelegenheid het museum bezichtigen. Gezegd moet worden dat men vol lof was over het vernieuwde museum. Waarvan acte!