Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Sjoel in Museaal Platform Elburg

Burgemeester Frans de Lange van Elburg en gedeputeerde Annelies van der Kolk hebben de doorgang naar de nieuwbouw van de Sjoel met grijze verf gemarkeerd. Dat deden zij tijdens het programma rond de installatie van het Museaal Platform Elburg.

Met de acht (!) musea die de gemeente rijk is, begint Elburg zich te ontwikkelen tot museumstad. Sinds 23 maart 2011 hebben alle acht musea zich verenigd in het Museaal Platform Elburg. Burgemeester Frans de Lange is voorzitter, waarmee hij onderstreept dat de gemeente Elburg haar kunst, cultuur en cultuurhistorie waardeert.

Gedeputeerde van de provincie Gelderland Annelies van der Kolk verrichtte de openingshandeling door een kanonschot te lossen met geschut van het Artillerie Museum uit ’t Harde. Door nauwer samen te werken hopen musea en gemeente de cultuurhistorische schatten van Elburg bij een breder publiek bekend te maken. De gemeente Elburg herbergt circa 250 monumenten en acht musea, waaronder twee militaire musea in ’t Harde.

Vertegenwoordigers van musea, VVV, Arent thoe Boecop, gemeente en provincie hebben kennis gemaakt met de verbouwingsplannen van Museum Elburg en het Nationaal Orgelmuseum. Secretaris Tom Bergstra van Sjoel Elburg vertelde het gezelschap over de uitbreiding van de Sjoel. Daarna markeerde burgemeester De Lange samen met mevrouw Van der Kolk de doorgang van de synagoge naar de nieuwbouw van de Sjoel in de Graaf Hendriksteeg.