Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Sanne Terlouw houdt lezing voor Sjoel Elburg

Sanne Terlouw houdt lezing voor Sjoel Elburg
Museum Sjoel Elburg heeft opnieuw een bekende Nederlander weten te interesseren om de Sjoel-lezing te houden.  Na de oud-burgemeester van Amsterdam drs. Ed van Thijn,  professor dr. B. Smalhout, professor dr. A. Heertje en opperrabbijn B. Jacobs is nu de eer te beurt aan de schrijfster Sanne Terlouw, dochter van de bekende politicus Jan Terlouw.

Op woensdag 17 maart 2010 spreekt Sanne Terlouw over haar roman Het Rozeneiland, de geschiedenis van de Sefardische Joden. De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats in de gehoorzaal van gebouw Rehoboth aan de Bloemstraat in Elburg. De zaal is open om 19:30 uur. Zoals gebruikelijk is de Sjoel-lezing voor iedere belangstellende gratis toegankelijk.

Het initiatief van het jonge Elburgse museum om gerenommeerde sprekers uit te nodigen om de Sjoel-lezing te verzorgen, is in korte tijd uitgegroeid tot een traditie van formaat.  Het past in de doelstelling van het museum om via lezingen en educatieve programma’s informatie te geven over (religieuze) verdraagzaamheid en integratie van minderheden.

De lezing van Sanne Terlouw is gebaseerd op haar research voor de historische roman Het Rozeneiland,  het meeslepende verhaal over de joodse familie Amram die in 1492 uit Spanje moest vluchten  vanwege de Inquisitie.  Sanne Terlouw volgt hun zwerftocht door het gebied van de Middellandse Zee tot zij aankomen op het eiland Rhodos. Dan volgen de belevenissen van de Joodse gemeenschap op dat eiland door de eeuwen heen tot vandaag de dag.

Behalve over het verhaal zelf zal de schrijfster ook vertellen over de specifieke problemen die zij heeft ondervonden bij het schrijven van deze historische roman en over haar spectaculaire zoektocht naar de verdwenen Thorarol van Rhodos.

Sanne Terlouw is een succesvolle schrijfsterDit is een unieke gelegenheid om meer  te weten te komen over de Sefardische tak van het Jodendom, in dit gedeelte van Nederland was men meer vertrouwd met de Askenazische tak. Het belooft een boeiende avond te worden.

Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om circa 21:30 uur. De entree is gratis.  Na afloop hebben bezoekers de mogelijkheid via een vrijwillige bijdrage in de kosten bij te dragen. Bezoekers wordt aangeraden tijdig aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de secretaris van de organiserende Stichting Vrienden Sjoel Elburg, de heer Huib Kuiper, telefoon 0525 – 652879, of via vrienden@sjoelelburg.nl,
Terug