Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Presentatie boek Willem van Dijk

In het kader van Open Joodse Huizen presenteert Willem van Dijk, voormalig stadsdichter van Elburg, zijn boek, getiteld Joop, een Elburger vertelling op zaterdag 2 mei a.s .

In de woning van de fam. Broekhuizen aan het Bagijnedijkje 7, waar Joop een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht, zal de auteur het aangrijpende verhaal vertellen van Joop de Lange, de veelbelovende Joodse jongen, die door de nazi’s werd omgebracht. Om 14.00 uur vindt de officiële presentatie plaats met de overhandiging van een exemplaar aan de weduwe van Lambertus van de Bosch. Deze Lambertus was een vriend van Joop uit Doornspijk, die ook in het boek een belangrijke rol speelt. Hij heeft op een bijzondere manier geprobeerd Joop uit handen van de Duitsers te houden. Echter, op dat moment was Joop medewerker in “Het Apeldoornse Bosch”, een psychiatrische inrichting voor Joodse patiënten en koos hij ervoor zijn patiënten niet in de steek te laten.

Om 15.00 zal Willem van Dijk de levensgeschiedenis van Joop de Lange en diens ouders nog eens vertellen. De ruimte in de voormalige huiskamer van de familie De Lange is beperkt; er kunnen maximaal 25 bezoekers worden toegelaten.