Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Opening tentoonstelling onder toeziend oog

Op donderdag 11 mei is de tentoonstelling Thema’s uit de Thora, quilts van Màrlene Sanders geopend door opperrabbijn Benyomin Jacobs. Plaats van handeling: het sfeervolle en fraai ingerichte Refter van Museum Elburg. Onder de talrijke aanwezigen waren veel familieleden en vrienden van de exposante.

Na een welkomswoord van de voorzitter van de Stichting Museum Sjoel Elburg, de heer Theo van Ledden, hield de opperrabbijn een openingstoespraak. Hij benadrukte dat het beeldend werk van Marlène Sanders vol symboliek zit, vol verwijzingen naar de Thora en dat het bekijken en doorgronden van de inhoud van de quilts geen eenvoudige zaak is. Gelukkig is er een fraaie kijkwijzer bij de tentoonstelling gemaakt waarmee de bezoeker de kleurrijke werkstukken kunnen ontraadselen. De openingshandeling bestond dan ook uit het overhandigen van het eerste exemplaar van de kijkwijzer aan Marlène Sanders.

Aan deze tentoonstelling is een mini-tentoonstelling toegevoegd bestaande uit vijf vitrines met objecten (o.a. sjofar, mezoeza), die zijn geschonken door mevrouw Hannie Kapteyn uit Velp. De objecten vormen een aanvulling op bepaalde quilts!

Na een dankwoord van de heer Jaap Sanders en de overhandiging van bloemen aan de dames Sanders en Kapteyn wandelden de aanwezigen naar Museum Sjoel Elburg om daar onder het genot van kosjere hapjes en een drankje de stijlvol ingerichte tentoonstelling te bewonderen. Het bestuur van Museum Sjoel Elburg mocht vele complimenten in ontvangst nemen!

Dit alles vond plaats onder toeziend oog van de politie in de persoon van wijkagent Jos Joxhorst!