Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Op 2 juni gaat ons museum weer open!

Op dinsdag 2 juni 2020 gaat ons museum weer open. Uiteraard gebeurt dat onder de voorwaarden die de overheid stelt. U kunt niet spontaan naar het museum komen. Reserveren is verplicht. Tot 2 juni kan dat via info@sjoelelburg.nl en vanaf 2 juni kunt u alleen telefonisch reserveren op nummer 0525-685564.

Van harte welkom! Laat ons graag telefonisch weten wanneer u ons museum wilt bezoeken. U hoort dan meteen of dat mogelijk is. Indien nodig, krijgt u een alternatief aangeboden. Uw naam, telefoonnummer en het aantal personen met wie u komt, wordt genoteerd.

Bloktijden
We hanteren bloktijden. Iedere 20 minuten kunnen 4 nieuwe bezoekers het museum binnenkomen.
Het maximumaantal bezoekers dat tegelijk aanwezig mag zijn, is 16. Personen die tot één huishouden behoren, mogen met meer dan 4 mensen komen, maar in de planning wordt bewaakt dat er niet meer dan 16 bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn. Het kan zijn dat u een andere bloktijd dan gewenst wordt aangeboden, of dat een deel van de personen van het huishouden bij de volgende shift ingedeeld wordt. In deze planningsopzet is de richttijd dat u in het museum kunt zijn ongeveer 5 kwartier. Houd u daar alstublieft rekening mee.

Wilt u tijdig aanwezig zijn?
• Wanneer u buiten nog even moet wachten, houdt u natuurlijk 1,5 meter afstand van andere mensen. Ook bij het na elkaar binnenkomen is dat een voorwaarde.
• Na binnenkomst vraagt de vrijwilliger of u één van de verschijnselen verkoudheidsklachten, loopneus, keelpijn, koorts of lichte hoestklachten hebt. Zo ja, dan zijn wij genoodzaakt u niet binnen te laten.
• Wanneer een bezoek verantwoord is, ontsmet u uw handen met de daarvoor gereedstaande middelen.
• De betaling voor uw bezoek vindt plaats met uw museumkaart of met uw bankpas. Wanneer u tassen of andere spullen bij u heeft, krijgt u een sleutel van een kluiskastje om de spullen daarin op te bergen.

De routing van het museumbezoek is zoveel mogelijk voor iedereen vast.
• Na het afrekenen kunt u naar de garderobe en eventueel het toilet, u kunt uw spullen in een kluiskastje doen en u gaat in de filmzaal zitten.
• Als de 4 nieuwe bezoekers een plekje ingenomen hebben, start de vrijwilliger de film. Na afloop gaat u, op 1,5 m afstand van andere bezoekers, naar de museumzaal. Ook daar is 1,5 meter afstand noodzakelijk. Dit bewaakt u zelf. Zo nodig maakt de vrijwilliger u erop opmerkzaam.
• De maximaal 16 bezoekers die binnen kunnen, zijn verdelen zich over de 3 ruimten: het hoofdmuseum, de vrouwengalerij en de wisselexpositieruimte. Bij het wisselen van een ruimte houdt u rekening met andere bezoekers die van ruimte willen wisselen.
• De lift naar de wisselexpositieruimte kan in deze omstandigheden niet gebruikt worden. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Voorschriften
• In de museumruimte zijn ontsmettingsmiddelen aanwezig die u nodig hebt om de luisterhoorn die u wilt gebruiken te ontsmetten. We raden u dringend aan die te gebruiken!
Een aantal gesproken teksten is via YouTube te beluisteren, zodat u geen luisterhoorn vast hoeft te houden. De link staat vermeld bij de zuiltjes.
• Na ongeveer 5 kwartier verlaat u het museum. U meldt zich af (ter bewaking van het maximumaantal bezoekers). De sleutel van het gebruikte kluiskastje legt u op de balie bij de vrijwilliger.
• Wanneer u naar buiten gaat, kan het zijn dat er bezoekers staan te wachten. Houd afstand.

We gaan er vanuit dat u instemt met deze bepalingen, die we hanteren in het belang van uw gezondheid en die van andere aanwezigen.