Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Onverwacht bezoek aan Museum Sjoel Elburg

De opperrabbijn van Israël Yona Metzger heeft in gezelschap van de opperrabbijn van Nederland Benjamin Jacobs een bezoek gebracht aan museum Sjoel Elburg. Het privébezoek van de beide rabbijnen vond plaats op woensdag 24 oktober 2012 in aansluiting op een officieel programma van de Israëlische opperrabbijn aan Nederland waarbij hij onder meer besprekingen voerde met zakenlieden en politici.

Opperrabbijn Jacobs leidde de hoge gast zelf rond in het museum dat gevestigd is in de voormalige synagoge van Elburg. Ook is een bezoek gebracht aan de Joodse begraafplaats. Als lid van het comité van aanbeveling heeft Jacobs nauw samengewerkt met het museum bij de inrichting van het museum en de informatie over de gebruiken en het geloof van de voormalige Joodse bewoners.

De opperrabbijn uit Israël was erg onder de indruk van het museum en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Hij bedankte de aanwezige bestuursleden van de Stichting Synagoge Elburg uitbundig voor alles wat er in de afgelopen jaren tot stand is gebracht en hij schreef een persoonlijke boodschap in het gastenboek.

Museum Sjoel Elburg heeft niet te klagen over hoog bezoek. Begin 2012 bracht oud-politicus Frits Bolkestein een bezoek aan de Sjoel en in juni van dit jaar opende Prinses Máxima de nieuwbouw.