Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Ons museum en corona

Hoewel ons museum in verband met de coronamaatregelen gesloten is, hebben we de afgelopen week met een beperkte groep mensen de opbouw van de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’ doorgang laten vinden.

Dat wil zeggen dat de voorzetwanden geschilderd zijn, de werken opgehangen, de prints geplakt en de tekstbordjes geplaatst. Deze werkzaamheden zijn verricht door Tom Bergstra, Frederieke Jeletich en Reijer Spaan. Het wachten is nu nog op een aantal schilderijen, maar die mogen niet op transport zolang de musea gesloten zijn.

De opening van ‘Vermoorde kunst’ op dinsdag 24 maart is afgelast in verband met de coronacrisis. Voor nu wensen wij iedereen die op welke wijze dan ook bij ons museum betrokken is sterkte en kracht toe om deze moeilijke tijd te doorstaan.

We voelen ons gesteund door het bericht van de burgemeester van Elburg, de heer Jan Nathan Rozendaal. "Ook u bent fors geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis. Alle musea zijn gesloten en de bezoekers zitten thuis... Voor u brengt dit grote (financiële) zorgen en vragen met zich mee. Toch wil ik u bedanken voor de verantwoordelijkheid die ook u hebt genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en daarmee de overbelasting van onze ziekenhuizen en zorginstellingen te voorkomen”, schrijft hij.