Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Laatste lezing Sam Drukker: 14 december

Leden van de Zwolse kunstenaarsvereniging Palet brachten op zaterdagmiddag 17 november een bezoek aan Museum Sjoel Elburg, waar ze het kunstgesprek met Sam Drukker bijwoonden. Daar kregen ze geen spijt van.

“Voldaan kunnen wij terugzien op een “Hé, ga je mee?!” Met twintig personen vertrokken wij zaterdagmiddag 16 november al carpoolend vanaf Palet naar Museum Sjoel Elburg. In een klein zaaltje waar extra stoelen werden bijgezet, lieten wij ons meeslepen door de verhalen van Sam Drukker. Hoe hij tot het project ”Minje” is gekomen, gelardeerd met ontroerende anekdotes en dito lichtbeelden van zijn werk. Hoe hij te werk gaat, wat hij heeft los kunnen laten om tot beter werk te komen en waarom hij kiest om met een lucifer te tekenen in plaats van een kroontjespen.”

Betekenis
“Na een uitlopend halfuur (zoals dat gaat bij een rasverteller), bezochten wij de laatste zaal in het museum waar zijn “Minje” hangt. Een diversiteit aan ondergronden, van hout, zonwering en zeildoek, allen met een eigen geschiedenis, die mede betekenis geeft aan zijn werk. Aan de wand er tegenover de vlotte, directe schetsen - van zijn rond de honderdjarige modellen - getekend met inkt en een luciferhoutje in dynamische lijnvoering.”

Inspiratie
“Menigeen kreeg inspiratie, de vingers begonnen meteen te jeuken. Laten we dit vasthouden!
Want we gingen eerst met elkaar eten. Middels een minirondleiding door een stukje Elburg wist onze eigen Roeli Ganzeveld ons te wijzen op wetenswaardigheden van dit pittoreske stadje. We kwamen uit bij een boordevol gezellig restaurant, waar voor ons de plaatsen waren gereserveerd.
Plaatsgenomen en drankjes besteld. Tot menig verrassing schoof ook Sam Drukker aan. Het werd een vermakelijke en smakelijke snertavond, maar dat kwam omdat dat nou eenmaal op het menu stond. Rijk met worst, spek en roggebrood zoals het hoort. Voor wie liever koosjer of vegetarisch wilde eten was er een overheerlijke paddenstoelensoep met stokbrood, mosterd en kruidenboter. Met een rijkelijk gevuld hoofd en buik keerden we terug naar Palet. Geslaagd!”

Laatste lezing!
Op zaterdag 14 december 2019 om 15.00 uur houdt Sam Drukker zijn laatste lezing in Museum Sjoel Elburg over de totstandkoming van “Minje”. Deelname kost € 5,00 pp. Daarnaast moet de entreeprijs voor het museum worden betaald of de museumkaart worden geregistreerd.
Zaterdag 14 december 2019
Aanvang: 15.00 uur
Aanmelden: info@sjoelelburg.nl
Museum Sjoel Elburg, Graaf Hendriksteeg 2