Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Laatste activiteit

Op 30 november jl. is de laatste lezing (Levi’s eerste kerstfeest) in het kader van de tentoonstelling Christendom en antisemitisme gehouden in gebouw Rehoboth in de Bloemstraat te Elburg. Dr. Ewoud Sanders vertelde daar over zijn onderzoek naar de zgn. zondagsschoolliteratuur: boekjes met een (licht) antisemitische strekking, waarin ‘joodjes’ op soms wonderbaarlijke manier tot bekering komen. De lezing was rijkelijk voorzien van verduidelijkende illustraties van boekomslagen en anderszins.

Deze lezing was de laatste in een serie van drie:

Dr. Bart Wallet verzorgde op 28 september jl. een lezing met als titel Een gevaar voor ons land. Christelijk antisemitisme in Nederland?
Dr. Herman Selderhuis sprak om 2 november jl. over reformator Maarten Luther. Zijn lezing heette Genade alleen. Maar niet voor joden?

Voor alle drie lezingen was de belangstelling erg groot. De Stichting Vrienden kan derhalve terug zien op een zeer geslaagd programma.

Naast de genoemde lezingen zijn er ook rondleidingen georganiseerd. Illustrator Karel Kindermans heeft op 7 oktober en 8 november belangstellenden rondgeleid in Museum Sjoel Elburg en een toelichting gegeven op zijn prachtige tekeningen, die een prominente plaats innemen in de tentoonstelling.

De laatste rondleiding van Karel Kindermans vindt plaats op vrijdag 29 december a.s.
Aanvang 14.00 uur. Kosten € 3,00 p.p.

En daarmee is een eind gekomen aan het activiteitenprogramma bij de tentoonstelling

De spraakmakende tentoonstelling Christendom en antisemitisme. Tweeduizend jaar confrontatie is overigens nog tot en met zaterdag 6 januari 2018 te bewonderen.

Daarna sluit Museum sjoel Elburg in verband met een uitbreiding, verbouw en herinrichting tot 6 juni 2018 de deuren!!!