Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Koninklijk lintje voor Greet Visser

Greet Visser-van Lente uit Elburg is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Twaalf jaar lang zette zij zich actief in als bestuurslid van de Stichting Vrienden Museum Sjoel Elburg.

Greet Visser (72) is geen vrouw die stil kan zitten. Ze staat bij velen bekend om haar tomeloze inzet voor de samenleving en maatschappelijke instellingen en wordt geroemd om haar persoonlijke betrokkenheid bij eenieder die haar pad kruist.

Open Joodse Huizen
Tot voor kort wijdde Greet Visser zich met hart en ziel aan het project Open Joodse Huizen in Elburg – dat op 2 mei niet kan doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Verder is zij bestuurslid voor de ouderencontactmiddagen van de hervormde gemeente van Elburg en doet zij vrijwilligerswerk bij de zendingsorganisatie GlobalRize.

Klokken van Arnemuiden
Als vrouw van de voormalige burgemeester van Elburg, Nieuw-lekkerland en Arnemuiden heeft Greet Visser altijd veel betekend voor de plaatselijke inwoners, onder wie met name de senioren - in het bijzonder gold dit in tijden van rouw. Arnemuiden dankt het mede aan Greet Visser dat de beroemde “klokken van Arnemuiden” weer in ere werden hersteld, wat in die tijd zelfs het achtuurjournaal haalde.

Verbaasd en verrast
Dit jaar neemt Greet Visser na twaalf jaar afscheid als bestuurslid van de Stichting Vrienden Museum Sjoel Elburg. Toen zij vrijdagochtend 24 april werd gebeld door burgemeester Jan Nathan Rozendaal, reageerde Greet Visser verbaasd en verrast. “Maar dat kan niet!” Greet: van harte gefeliciteerd met de benoeming tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau!